Här är vinnarna av Årets fan och Årets föreningshjälte 2018

I augusti gick initiativet Årets Fan och Årets Föreningshjälte av stapeln med syftet att hylla de ideella krafterna i Sverige. De inbitna supportrarna och de starka föreningsmänniskorna som gör allt och lite till för sin förening. Efter rekordstort intresse kan initiativtagarna Unibet, med Glenn Hysén och Robin Söderling i spetsen, stolt presentera vinnarna i Årets fan och Årets Föreningshjälte.

Årets Fan - Åke Olsson från Tranås

Åke Olssons vinnarnominering lyder:

Åke Olsson har varit Tranås trogen genom hela sitt liv och har med ett stort engagemang sett till att både styra upp supportersektionen, samtidigt som han genom sina initiativ samlat ihop över 300 000kr till Tranås AIF. Han är inte bara en drivande eldsjäl utan han är också en kravmärkt kung som förtjänar att krönas till Årets fan 2018.

- Jag måste inleda med att säga ett stort grattis till Åke! Det var svårt att välja en bland alla fantastiska fans, men Åkes supporterskap har hela paketet – lojalitet, hårt arbete och han gör till och med en fin insats för miljön. Det är inte konstigt att han kallas för kungen och vi känner oss stolta över att presentera Åke Olsson som Årets Fan 2018, säger juryordförande för Årets Fan Glenn Hysén.

Årets Föreningshjälte - Pär och Eva Uhlin från Grycksbo

Pär och Eva Uhlins vinnarnominering lyder:

Pär och Eva Uhlin har inte bara en enorm erfarenhet av Bandy utan de har ett omatchat driv där de lyckas överföra sin kunskap till hela föreningen på ett ypperligt sätt. Att de är otroliga idrottare med en djup erfarenhet visas inte minst när de lyckats bygga ett lag som vunnit allsvenskan med Grycksbos damlag tre av fyra gånger. Pär och Eva Uhlin förtjänar att hyllas för deras engagemang och driv i att hjälpa barn och unga att känna samma engagemang för idrott och föreningslivet.

- Det har varit ett otroligt starkt finalfält i år och efter långa diskussioner kom vi fram till att Pär och Eva är värdiga vinnare av Årets Föreningshjälte 2018. Det är verkligen ett otroligt driv de båda visar upp och just fokuset på unga är något vi tycker de ska vara extra stolta över. Det säger något om deras makalösa kunskap och engagemang när de har lyckats utveckla Grycksbos damlag till ett lag som vunnit allsvenskan tre av fyra gånger, säger Robin Söderling, ordförande för Årets Föreningshjälte.