OM ÅRETS FAN

Årets fan är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet för att lyfta fram och hylla fans som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening.

Nomineringsprocessen sker här på hemsidan där vem som helst får anmäla sig själv eller en kompis som man anser är värdig att bli utsedd till Årets fan eller Årets föreningshjälte. Finalisterna och vinnaren i respektive kategori utses av en jury bestående av Unibets ambassadörer och representanter från Unibet. Juryns ordförande för Årets fan är Glenn Hysén. Tävlingen pågår mellan Oktober 2019 och Januari 2020. Vinnarna får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

FRÅGOR OCH SVAR OM ÅRETS FAN

Varför gör Unibet det här?
Unibet brinner för sport och spel och vill verka för en sund supporterkultur. Vi vet också att idrotten inte skulle vara någonting utan dess supportrar och föreningshjältar. Därför vill vi dra en lans för alla engagerade supportrar och eldsjälar. Vi gör detta för att visa att Unibet menar allvar med att vara en del av idrottsrörelsen i Sverige. Idrottsrörelsen mår bra av fler företag som engagerar sig. Unibet har en lång erfarenhet av sport och spel, därför är detta ett naturligt steg för oss.

Hur väljer ni vinnare?
Vi har en jury som går igenom alla bidrag. Juryn består av Unibets ambassadörer och repressentanter från Unibet. Juryns ordförande är Glenn Hysén.

Kan vem som helst bli nominerad?
Tävlingen är öppen för alla över arton (18) år. 

Måste man vara kund hos Unibet för att vara med i Årets fan?
Nej, det är inget krav.