Tidigare vinnare

Sedan starten 2014 har Unibet hyllat fans och föreningshjältar runt om i Sverige.

Pär och Eva Uhlin Årets föreningshjältar 2018

Juryns motivering

Pär och Eva Uhlin har inte bara en enorm erfarenhet av Bandy utan de har ett omatchat driv där de lyckas överföra sin kunskap till hela föreningen på ett ypperligt sätt. Att de är otroliga idrottare med en djup erfarenhet visas inte minst när de lyckats bygga ett lag som vunnit allsvenskan med Grycksbos damlag tre av fyra gånger. Pär och Eva Uhlin förtjänar att hyllas för deras engagemang och driv i att hjälpa barn och unga att känna samma engagemang för idrott och föreningslivet.

Pär och Eva Uhlin

Åke Olsson Årets fan 2018

Juryns motivering

Åke Olsson har varit Tranås trogen genom hela sitt liv och har med ett stort engagemang sett till att både styra upp supportersektionen, samtidigt som han genom sina initiativ samlat ihop över 300 000kr till Tranås AIF. Han är inte bara en drivande eldsjäl utan han är också en kravmärkt kung som förtjänar att krönas till Årets fan 2018.

Åke Olsson från Tranås

Matilda Kålen Årets fan 2017

Juryns motivering

Matilda brinner för sitt ÖFK och hennes hjärta pumpar rött och svart. Som engagerad i ÖFK:s supporterförening Falkarna vill Matilda förändra fankulturen så att den passar för alla, hon kämpar helt enkelt för en jämlik och rättvis supporterrörelse. På matchdagarna visar Matilda upp ett enormt engagemang då hon som klackledare eldar igång hemmapubliken på Jämtkraft Arena, vid ett tillfälle med gips och kryckor (!)

 Ia Kjellsdotter Årets föreningshjälte 2017

Juryns motivering

2008 startade Ia Kjellsdotter tillsammans med GKSS accessability Center, en verksamhetsdel inom Göteborgs Kungl. Segelsällskap som verkar för att barn och unga med funktionsvariation ska kunna få ta del av seglingsidrotten. Ia har dessutom legat bakom stora föreningssatsningar, exempelvis ”Alla kan segla”, som har haft cirka 14 000 barn och unga som seglade i centrala Göteborg, och ”Vattenvana”, ett projekt som verkar för att ensamkommande och asylsökande med hjälp av segling ska få lära sig hantera vatten och bli integrerade i föreningslivet.

ia.jpg

Truls Månsson Årets fan 2016

Juryns motivering

Wolverhampton Wanderers är laget i Truls Månssons hjärta. Kärlekssagan tog sin början redan i nioårsåldern och sedan dess har Truls varit outtröttligt lojal i både med- och motgång. Han är ett levande exempel på att ett stort fysiskt avstånd inte är något hinder för ett äkta fan. Truls engagemang vet helt enkelt inga gränser och han har varit en urkraft i att förena svenska Wolves-supportrar, inte minst genom att grunda SwedeWolves – Wolverhamptons officiella supporterförening i Sverige. 

Se när Glenn Hysén överraskar Truls!

Calle Ågren Årets fan 2015

Juryns motivering

Calle Ågren personifierar begreppet fan. På ett unikt sätt har han, sedan drygt fyra decennier tillbaka, stöttat laget i sitt hjärta, IFK Norrköping. Han har visat på ett exceptionellt engagemang som sträcker sig långt mycket längre än att heja fram ”Peking” på Nya Parken. I motgång som medgång har han funnits där och lyft laget till nya framgångar på ett föredömligt sätt.

Se när Glenn Hysén överraskar Calle!

Rolf Solem Årets föreningshjälte 2015

Juryns motivering

Genom att i mer än 30 års tid ha vigt sitt liv till att underlätta livet för spelarna i Tyresö FF har Rolf Solem visat på ett beundransvärt driv och support. Han har fixat och ordnat från tidig morgon till sen kväll och är utan tvekan en eldsjäl utöver det vanliga! Nu är han dessutom materialare för alla 11-manna lag på pojk/herr-sidan, åtta lag sammanlagt och är en oumbärlig kugge för hela föreningen

Se när Glenn Hysén överraskar Rolf!

Anders ”Bussis” Carlsten Årets fan 2014

Juryns motivering

Det finns många sätt att stötta sitt lag, sina hjältar och idoler på. Man kan göra det från läktaren, men man kan också göra det genom att aktivt verka för föreningen eller laget i sitt hjärta. ”Bussis” är en av alla dessa eldsjälar som gör det möjligt för våra idrottsintresserade ungdomar att utöva sin idrott. Utan personer som honom dör föreningslivet, de är en förutsättning till att vi har så många stora idrottshjältar att glädjas åt i Sverige.

Se när Glenn Hysén ringer upp och gratulerar Anders ”Bussis”